KAHVILA SICAFÉ

Sicafé sijaitsi alunperin vanhaan sikalaan kunnostetussa kauniissa kivirakennuksessa, josta kahvilan alkuperäinen nimi päätettiin säästää. Kahvila siirrettiin uusiin tiloihin leirinnän vastaanottorakennuksen yhteyteen vuonna 2005. Nyt kahvilassa on noin 40 asiakaspaikkaa ja viihtyisä terassi.

Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa. Sicafén erikoisuutena ovat aina olleet vaihtuvat suolaiset herkut omalla reseptillä tuunatuista lihapiirakoista monenlaisiin leipävaihtoehtoihin.
"Terveellistä" herkkuruokaa parhaimmillaan siis!

 

Aukioloajat

P3060001.jpg

Talvikaudella Sicafé toimii IK-opiston kampuselämän iltakeskuksena, ja aukiolo pyörii opiskelija-arjen mukaan.

TALVIKAUSI 15.8. – 31.5.

(muutokset mahdollisia)
ma 20.15 – 23.00
ti 19.00 – 23.00
ke 21.00 – 23.00
to 19.00 – 23.00
pe-su 19.00 – 23.00

KESÄKAUSI  1.6. – 14.8.

Joka päivä klo 10 – 22


Keikalle

Sicafén lavalla esiintyy satunnaisia trubaduureja pitkin vuotta.

Esiintymään Sicaféhen?
Tarjoamme oivan esiintymispaikan pöytälaatikkotrubaduureille ja musiikkivirtuooseille. Arki-iltaisin paikan valtaavat monimuotoiset opiskelijabileet, joten kunniaa ja glooriaa tarjolla taitaville muusikoille.

Tila soveltuu parhaiten trubaduureille ja akustisille kokoonpanoille. Esiintymiset tapahtuvat pääasiassa legendaarisella hekuma- tai lihapiirakkapalkalla.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: leea.miettinen(a)isokirja.fi


Kesän 2018 keikat

KAIKILLE KEIKOILLE VAPAA PÄÄSY!

9.6. klo 18
LASTEN TEATTERI ”JÄÄKARHUN JUNAMATKA”
ja lasten leikkipaikan avajaiset
TOM JA SIRPA SÖDERSTRÖM

Tom ja Sirpa.JPG

Tarina kertoo Jääkarhusta, jonka koti on alkanut sulaa. Jääkarhu lähtee asemalle aikomuksenaan muuttaa serkkunsa luo Siperiaan. Asemavirkailija Konnari kertoo ainoasta junasta, joka asemalta lähtee. Uskaltaako Jääkarhu tuohon junaan vai jääkö hänen paikkansa junassa tyhjäksi?

Tom ja Sirpa Söderström ovat kokeneita teatterin moniosaajia. Yli kahden vuosikymmenen ajan he ovat toimineet useissa harrastaja- ja ammattiteatteriryhmissä sekä oppilaitoksissa näytellen, ohjaten, käsikirjoittaen, johtaen ja kouluttaen. Heillä on vankkaa kokemusta eritoten lastenteatterista.

Tomin ja Sirpan johdolla IK-opiston tavoitteena on käynnistää syksyllä 2018 myös teatterilinja, jonka tarkoitus on tuottaa produktio kesällä 2019 Isossa Kirjassa uutena alkavaa kesäteatteritoimintaa varten.


 

16.6. klo 18
TIMI KAKRIAINEN & BAND

Timi promokuva 2018.jpg

Jyväskyläläinen Timi Kakriainen on laulaja, lauluntekijä ja muusikko. Kipinä musiikintekoon syttyi lapsuudessa Timin asuessa lähetystyöntekijävanhempiensa kanssa Tansaniassa kahdeksan vuotta. Teini-iässä kitaransoiton rinnalle tuli laulunteko ja se voimistui erityisesti hänen työskenneltyään Ruandan pakolaisleireissä vapaaehtoisena vuonna 1994. Hän on myös tehnyt musiikkia eri kuoroille.

Timi on tähän mennessä julkaissut kolme soololevyä. Kaksi ensimmäistä olivat gospel-levyjä. Eniten radiosoittoa sai kappale ”Taivas”.  Keväällä 2018 Timi Kakriainen on julkaissut singlen ”Kapteenit” albumilta ”Sudet”. Kakriaisen uusi tuotanto on tyyliltään popmusiikkia.

 


30.6. KLO 18
PRAISEMENT

Praisement_A3vaaka.jpg

Praisement on keuruulainen musiikkiryhmä, joka esittää moniäänisesti iloista, rytmikästä ja melodista hengellistä musiikkia. Kappaleista osa on ulkomaista alkuperää, osa kotimaisten lauluntekijöiden, kuten Pekka Simojoen ja Lasse Heikkilän kynästä.  Jotkut laulut ovat omaa tuotantoa. Laulut kertovat arjen elämästä, iloista ja suruista ja kaipuusta Jumalan yhteyteen.  Monet laulut ovat riemullista kiitosta Jumalaa kohtaan, mihin myös yhtyeen nimi viittaa.

Praisement levytti viime vuonna yhtyeeseen kuuluvan konferenssikeskuksen johtajan Marko Halttusen tekemän rukouslaulun Suomen puolesta ”Pro Patria”. Single soi usein Radio Dein kanavalla.

 

 


7.7. KLO 18
TEATTERI PARADOKSI: ”JÄLJET HIEKASSA”

KIRSI-KLAUDIA KANGAS JA RAIJA JÄRVENSIVU

Kirsi-Klaudia ja Raija.JPG

Keuruulainen taiteen moniottelija Kirsi-Klaudia Kangas on perustanut mm. teatteri Paradoksin, jonka esitykset ovat supersuosittuja. Tällä kertaa Kirsi-Klaudia esittää muusikkoystävänsä Raija Järvensivun kanssa erityisteoksen ”Jäljet hiekassa”.

Kyseessä on kaksi naista, piano, laulut, kitara ja pastelliväri. ”Jäljet hiekassa” on merimatka kahden taiteilijan seurassa. Poikkitaiteellinen ohjelma sisältää koskettavaa hengellistä musiikkia ja kuningas Daavidin tekstejä ym.  Yleisön edessä syntyy kookas maalaus, jolla on rohkaiseva sanoma. Upea maalausteos huutokaupataan tilaisuuden päätyttyä pohjahintana 50 euroa.

 

 14.7. KLO 18
IDA ELINA

Ida Elina.JPG

Ida Elinan keikka on kuin kesän ohjelmakattauksen keskipiste ja kohokohta. Afroamerikkalaisesta musiikista ammentava Ida Elina on kanteleensoiton 2011 maailmanmestari, uraauurtava taiteilija sekä lauluntekijä. Musiikillaan kantelevirtuoosi rikkoo rohkeasti rajoja, luo uutta ja vie perkussiivisella ja rytmikkäällä soitollaan kantelemusiikin täysin uudelle tasolle. Ida Elinan Youtube-musiikkivideot, kuten Hello World ja Happy, ovat herättäneet paljon ihastusta.

Vuodesta 2016 alkaen Ida Elina on tehnyt yhteistyötä Opetusministeriön tukeman Konserttikeskuksen kanssa, jonka tavoitteena on järjestää korkealaatuisia konserttiohjelmia kaikkialla Suomessa, varsinkin kouluissa ja päiväkodeissa.

 


28.7. KLO 18
KARPPISTEN SAUNAILTA

Karppiset 2.jpg

Saunakulttuuri on olennainen osa suomalaisuutta ja Karppisilla se on ollut sitä erityisen vahvasti. ”Karppisten saunailta” on eräänlainen ”throwback” Jimmyn ja Kennethin lapsuuteen, jolloin Pauli-isä kertoili pojilleen muun muassa Raamatun tarinoita saunan lauteilla. Pauli toimi tuolloin pastorina. Tarinankerronnan mestarina ja kävelevänä raamatun sanakirjana hän on johtanut myös lukemattomia Israelin-matkoja.

Ison Kirjan mikrotukihenkilönä palveleva ja rumpujakin soittava Jimmy saunoo kertomansa mukaan päivittäin. Kenneth puolestaan toimii nykyisin pastorina Jyväskylässä ja on myös monipuolinen laulaja ja muusikko, joka on julkaissut uusimman albuminsa ”Sua tarvitsen” keväällä 2018.


4.8. KLO 18
TAUNO VESTERINEN & ELÄMÄN KARAVAANI

Tauno Vesterinen  co 2.JPG

Tauno Vesterinen on karavaanarimatkaaja henkeen ja vereen. Musiikkimiehenä hän tuntee myös karavaanari-ihmisen sydämen sykkeen ja musiikkimaun varsinkin sen perinteiseltä puolelta. Laulavan ja harmonikkaa soittavan Vesterisen ryhmässä Elämän karavaani esiintyvät myös Jarmo Ojanperä (kitara ja laulu) ja Alpo Romppanen (saksofoni). Heidän musiikkinsa koostuu perinteisestä hengellisistä lauluista alkaen 60-luvulta. Ohjelmistossa on Pitkää kirjaa, Hengellistä laulukirjaa, Virsikirjaa sekä joitakin käännöslauluja.

Elämän karavaani -illan aikana tarjolla on myös aito karavaanari-illallinen 10 euroa/hlö.


11.8. KLO 18
TIIA-ELINA & JC

Tiia-Elina.jpg

Tiia-Elina on Keuruulta kotoisin oleva lukiolaisnuori, joka harrastaa laulua, kitaransoittoa ja pianonsoittoa. Osana lukio-opintojaan hän on keväällä 2018 tehnyt diplomityönä myös oman äänitteen. Tiia-Elina on työskennellyt useampana kesänä SiCafella myös kesätyöntekijänä.

JC promo.jpg

Tiia-Elinaa säestää kitaralla isoveli JC Halttunen, joka on usean kotimaisen artistin ja kokoonpanon taustalta tuttu muusikko. JC:n trio toimi mm. Neal Morse Bandin lämppärinä vuoden 2015 Isossa Soitossa.Erikoisen hyvää erikoiskahvia

Campingin puolella on erikoisuutena Keniasta suoratuotu Kahiwa-laatukahvi, jota muun muassa Store of Hope myy. Kahvinviljely on usein työtä, jossa palkka on pieni ja viljelijät voivat jäädä tappiolle monimutkaisessa ja korruption vaivaamassa myyntiprosessissa. Kuitenkin Kahiwa-kahvi ostetaan Suomeen suoraan viljelijä Muchangi Murithin tilalta, joka toimii myös paikallisen seurakunnan pastorina. Viljelijä saa jopa 15 % paremman hinnan kuin Reilun kaupan sopimuksessa.